Pstruh
Na srubu je slaby signal, nejdou posilat fotky. Pred 10lety byl signal az na hlavni silnici po 200km.
Vychladil jsem si pivo, otevrel prvni a sel proti proudu ricky na soutok s potokem, prochytal jsem, pak jsem kousek prochytal potok. Na soutoku je brod a na potoce je brod o kousek vyse. Nesly by ani nahodou. Reka i potok maji vyrazne vice vody nez minule. A studenejsi. Minule byla teplejsi, brodil jsem v ni a koupal se a taky byla poradne zakalena. Ted je cista. A opadava pred ocima, kde jsem mel pivo je po 3hod sucho.
Od soutoku jsem sel zase po proudu a jen tak parkrat nahodil pres vrbicky do rozhranni. Nic, nic a pak skub. Zaseknul jsem, velka vaha na prutu, tak radeji trochu povoluji, abych neutrhnul navazec. Pak pomalu mezi vrbickami vytahuji rybu.
Nadherny pstruh potocni a obrovsky. Tak velkeho jsem mozna tak videl stat v tunich v souteskach na horni Soce. Vyndal jsem ho na breh a bylo mi ho fakt lito. Byl jsem prekvapeny a rozpacity. Preci takovouhle krasnou rybu nemuzu vzit rece.
Pak ale zvitezilo porekadlo kamarada Stepana - ryba je od toho, aby se sezrala! Tak dostal chudak sutrem a uz jsem ho kuchal a porcoval. Dost jsem s tim valcil, nuz mam akorat multitool s klestema. Travy je sice kolem hodne, ale hned pod ni je pisek. No nakonec jsem si nejak poradil. Provensalske bylinky jsem vezl pres cele Mongolsko, lahev oleje asi pet dni. Bohuzel v nerezovem esusu a na benzinovem varici, co umi jet super naplno, ale po stazeni chcipne, jsem dokazal rybu jedine po kouskach osmazit. To si chudak nezaslouzil, takova krasna ryba mela byt na grilu nebo na masle. Precpal jsem se, ani chleba jsem nejedl a s chuti bych se podelil. Ufff.
Pstruh mel 49cm, tedy vlastne pul metru. V zivote jsem takovou rybu nechytil a uz asi ani nikdy nechytim.
Zitra se budu flakat na srubu a v okoli. Pozitri mi dojde pivo, tak se asi vydam na reku Onon a mozna pojedu se vsemi vecmi a prespim tam.
Kdy mel nekdo napad, jak takovehle ryby delat, tak sem s nim. Ale mam akorat varic, esus, olej. Maslo zkusim koupit pozitri.
Komentáře
Okomentovat